Nie działa domykanie szyb z pilota,wcześnie wszystko było OK

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • lucek12
    Drive
    • 2010
    • 56

W O2 są dwa silniczki do zamykania. Jeden z nich to zwykły, V214 a drugi to V163, tzw. SAFE. Służy on do tego, żeby nie można było otworzyć drzwi od wewnątrz po zaryglowaniu z pilota. I to on u Ciebie nie działa, tzn. te drzwi się zamkną, jednakże będzie je można otworzyć od środka - w sumie możesz sprawdzić, czy tak jest.

W FL jest on podłączony do sterownika drzwi pin 15, natomiast w silniczku jest to pin 7.
    Przed FL będzie tak samo.

Po skasowaniu błędu powinien zniknąć błąd intermittent, natomiast ten:
    00098 - Left Rear Central Locking (Safe) Motor (V163)
    012 - Electrical Fault in Circuit

Powinien pozostać. Wtedy wszsytko jasne 8)
  • fan
    Elegance
    • 2009
    • 760

Witam
    Mam taki problem,że w drzwiach kierowcy nie domyka sie szyba,chcąc ją domknąć z pilota nie podnosi się,wcześniej wszystko działa dobrze(z drzwi zamyka się normalnie).Wszystkie szyby z pilota otwierają się normalnie.Co może być tego przyczyną?Czy ktoś wcześniej miał coś takiego?
    Pozdrawiam
    Respect All,Fear No One!

Komentarz

• M4ciek
      Drive
      • 2010
      • 63

spróbuj polecieć szybą w dół do końca, potem w górę z powrotem i całość powtórz jeszcze raz.

takie numery w autach VAG się robią, a to co powyżej napisałem to swego rodzaju adaptacja
      06.09.2010 - zamówienie szarej elegantki
      19.11.2010 - odbiór auta :-)

Komentarz

• fan
        Elegance
        • 2009
        • 760

Pobawiłem się pare razy w otwieranie i zamykanie szyb z pilota i po kilku razach wszystko wróciło do normy.Dzięki za pomoc i pozdrawiam.
        Respect All,Fear No One!

Komentarz

Pracuję...